Over

Hemkade 48 is een iconisch landmark en biedt de mogelijkheid om buitengewone events te organiseren met meer dan 5.000 m² aan veelzijdige binnen- en buitenruimtes. Slechts een steenworp afstand van het bruisende hart van Amsterdam, brengt ons event complex over een ongeëvenaarde sfeer.

ons
verhaal

Oorspronkelijk functioneerde het Bruynzeelgebouw in de late jaren '40 als een technisch opleidingsinstituut onder Bruynzeel. Dit historische gebouw, ontworpen door F.A. Warners van de Amsterdamse School en gelegen in Zaanstad-Zuid op het Zuiderhout Industrieterrein, werd aanvankelijk omgebouwd tot een indoor golfbaan en squashbanen. Later onderging het een nieuwe transformatie en werd het een eventhal, die nu een van de oudste nachtclubs van Nederland is. 

Het verhaal gaat verder in 1994 toen de broers Moens, gedreven door jeugdige ambitie, de FunFactory oprichtten, die uiteindelijk bekend werd als "de Hemkade" en nu bekendstaat als Hemkade 48. Aanvankelijk opgericht als een eventhal, speelde de Hemkade een cruciale rol in het groeiende succes van de broers, die uitgroeiden tot pioniers in de dancescene. Tegenwoordig wordt het iconische pand beheerd door een derde generatie, die het algehele management heeft overgenomen.



"Music creates an immersive experience that transcends reality."
Menu

Let us entertain you!

Abonneer je op onze mailinglijst voor aankondigingen van evenementen en meer. Je kan je op elk moment afmelden.